mandag 22. september 2008

Andre uka på Ringebu Folkehøgskule

Andre uka er snart over på Ringebu og det går fortsatt kjempefint! På tirsdag reiste vi på tur til Gålå Høyfjellshotell, og det var en ganske fin tur. Været kan man imidlertid si noe annet om.. Vi hadde oppholdsvær på tirsdagen, men onsdag og torsdag var det overskyet og masse regn hele tiden. Men men, det er det ikke noe å gjøre med..

Vi hadde flaks med været på tirsdagen fordi det var da vi skulle på kanotur. Vi var 30 elever som skulle ut å padle, og selvfølgelig ble det ganske mye kaos. Da vi hadde plassert oss i 10 kanoer og to kajakker var det på tide å begynne turen over de fire fjellvannene på Gålå. Midtveis hadde vi en pause der vi grillet pølser, drakk kakao og skravlet. Jeg padlet kajakk og over det neste vannet og det var artig. Litt vanskelig, men veldig gøy!

Denne turen ga også mulighet til å bli kjent med noen nye personer fordi vi var to klasser på tur og ble splittet. Vi bodde i koselige hytter med ca 7 personer i hver. Dagen etter var det fjelltur som sto på planen. Selv var jeg ikke med, men jeg fikk høre av de andre at turen var veldig fin, selv om det øste ned nesten hele dagen. Gryterett sto på menyen på kvelden og matlagingen hadde vi ansvaret for selv. Fint å få litt ansvar siden vi ikke lager noe som helst mat ellers, vi får den bare ferdig og servert.

Da det var klart for hjemreise var de fleste fornøyde. Til tross for at vi kun har bodd her (på skolen) i to uker, lengtet de fleste tilbake hit etter denne hytteturen. Vi fikk igjen kontakt med omverdenen via internett, det var igjen mulighet for å se på tv, og å være litt mer avslappet. På kvelden så vi film og valget falt på Fritt Vilt, en norsk skrekkfilm. Det var litt spesielt å se på denne filmen fordi idrettsgruppa nettopp hadde vært i Jotunheimen og besøkt det samme hotellet der de spilte inn denne filmen. En kan godt si at dette var kveldens mest populære tema.

Fredag var det klart for hjemreise og de fleste lengtet litt hjem. Det var mange som valgte å bli igjen, men en god del reiser hjem til familien sin. Utover dagen ble de fleste utålmodige, noe de fleste pleier å bli på fredag ettermiddag. Vi så frem til å få slippe ut av klasserommet, spise middag, for så å ta turen ned til byen og dra hjem.

Ingen kommentarer: