mandag 22. september 2008

Nok en uke på Ringebu fhs

Denne uken var det nok flere som hadde store forventninger til og det var mange som gledet seg til hver av dagene denne uka. Det var tid for å starte opp med de etterlengtede valgfagene, tur til Galdhøpiggen, ridetur på fjellet, besøk til OL-museet, og så selve høydepunktet for denne uka: rafting i Sjoa. Selv hadde jeg fått keramikk og førstehjelp som valgfag, og gledet meg stort til å starte opp med disse og å finne ut hva de innebar. I keramikk fikk vi lære litt om forskjellige leiretyper og teknikker, og en skal ikke se bort i fra at det er mange som kommer til å få julegaver fra denne gjengen. Førstehjelp sier for så vidt seg selv, og jeg tror det kommer til å bli et lærerikt fag.

Så til de litt større opplevelsene. Torsdag var det klart for tur til Galdhøpiggen og mange så frem til denne turen. De som ikke skulle delta på denne turen, av ulike grunner, skulle ta turen til Vegmuseet i Lillehammer og dette var det ikke fullt så mange som så veldig frem til… Det viste seg å være en helt grei tur, og det var ikke alt for kjedelig, heldigvis. Turen til Galdhøpiggen derimot var en litt mer spennende tur. Vi fikk høre mye positivt, men også litt negativt av de som hadde besteget fjellet. De fleste mente det var litt stort å ha besteget Norges høyeste fjell, men at det var veldig tungt opp mot toppen.

Dagen etter, fredag, dro reiselivsklassen på ridetur på Venabygdsfjellet, som er en del av Ringebufjellet. Selv tok jeg raskt initiativ og fikk ri på en av hestene fra stallen og opp til ridebanen der vi skulle være denne dagen. Det var en fin opplevelse å ri på hest gjennom skogen, du får en litt annen følelse av det enn når du rir rundt og rundt på en bane…

Søndagen hadde endelig kommet og mange var spente, det var klart for rafting i Sjoa. Da vi kom til Sjoa ble det litt lengre ventetid enn vi hadde trodd, men det var det ikke mange som klagde over, de tenkte bare på det som skulle komme. Første pulje ble sendt rundt for å få på seg våtdrakt, jakke, redningsvest, hjelm og selvfølgelig en åre. Før vi skulle ut i vannet hadde vi en rask opplæring i sikkerhet både i og utenfor båten. Og det er ikke rent lite man skal vite før man kan begi seg ut på en slik tur. Turen ble hva man trygt kan si en våt fornøyelse. Så å si alle ble gjennomvåte og kalde, og flere falt også uti vannet. (eller skal vi si hoppet frivillig uti..) Til tross for at vi var iskalde og våte etter raftingen var alle enige om en ting, dette var en utrolig spennende tur, som gjerne kan gjentas!

Ingen kommentarer: