mandag 22. september 2008

Tur til Imsdalen

Selv om det skal mye til for å måle seg med forrige uke, var denne uka også veldig spennende. De første dagene i denne uka, gikk vi bare og gledet oss til torsdag. Det var nemlig da det var tid for å reise til Imsdalen. Imsdalen ligger et godt stykke inn i fjellet, altså Ringebufjellet, og det tok litt over én time med buss dit. Da vi kom dit, var det litt blandede reaksjoner hos folk. Vi hadde fått vite på forhånd at det var en nedlagt skole vi skulle til, at det ikke var dusj der, og at det heller ikke var mobildekning på stedet. Til tross for dette var det mange som ble litt satt ut da vi ankom Imsdalen skole. Skolen lå helt øde til, det var kun én bondegård litt i nærheten. Da vi gikk inn fikk de fleste litt gåsehud. Det var litt ekkelt å gå inn dit, og vi fikk følelsen av at dette var et litt uhyggelig sted. Men med mange på hvert rom og i tillegg det at vi kun skulle sove der, så var det ikke fullt så ille likevel.


Samme dagen vi ankom skulle vi ut på tur, noen på kanotur og de andre på fjelltur. Jeg skulle ut på kanotur og dette gledet jeg meg til. Mange synes ikke det er noe spesielt gøy å padle frem og tilbake over et vann, men jeg finner en viss glede i det. På ettermiddagen da vi hadde kommet tilbake til skolen, var det tid for middag. Grillet svinekam sto på menyen og mange gledet seg til å spise. Etter en hel dag i aktivitet er det behov for god grillmat. Vi samlet oss rundt bålplassen og spiste, og vi ble sittende utover hele kvelden. To av guttene på skolen er veldig flinke til å spille gitar og de hadde selvfølgelig med seg disse. Det var veldig gøy da alle satt samlet rundt bålet, guttene spilte gitar og alle sang med. Da vi skulle legge oss, og jeg hadde sett tilbake på det vi hadde gjort denne dagen, fikk jeg følelsen av at jeg var på leirskole.


Neste dag skulle jeg også ut på kanotur og denne turen var litt mer organisert. Den første dagen vi var på tur var vi for mange, så vi måtte bytte på å padle og fikk ikke padlet så langt. Denne andre dagen var det lagt opp til en lengre tur, og det ble passet på at vi ikke var for mange. Vi padlet tvers over det ene vannet, og ordnet i stand bål. Vi grillet matpakkene våre og satt lenge og pratet. Etter et par timer rundt bålet var det tid for å begynne å padle tilbake igjen. På vei tilbake skulle vi padle innom en beverhytte og se om vi kunne få tatt et blikk på disse artige dyrene. Vi hadde fått beskjed på forhånd at vi måtte være musestille slik at vi ikke skulle skremme beverne. Selvfølgelig var det noen som ikke klarte det, og sjansen for å få sett bever var minimal. Men selv om vi ikke fikk sett bever, hadde vi en kjempefin tur.
















Lørdag var det klart for hjemreise og det var ingenting å si på entusiasmen til elevene da. Alle gledet seg til å komme tilbake på skolen og få tatt seg en dusj, og det var ryddet og pakket lenge før avreise. Vi skulle ikke reise før klokken 12.00 men klokka 10.00 var alle ute av huset. De to timene frem til vi skulle reise ble brukt til å sitte ute i sola, og prate om hvor fint vi hadde hatt det på tur i Imsdalen, og selvfølgelig hvor godt det skulle bli å komme tilbake til skolen igjen.

Ingen kommentarer: